onsdag 13. februar 2008

Stockholm Syndrome!



Et Knippe utvalgte bilder av ting som facinerer i Stockholm!



Vel kanskje ikke helt i den forstand ordet egentlig betyr, men syndrom i den forstand at jeg er over gjennomsnittlig fornøyd med Stockholm by. Som Stockholm-virgine var det stort og endelig komme til svenskenes hovedstad! Jeg har alltid hatt et over gjennomsnittlig godt forhold til svensker, svenske ting og svensk mat og drikke, noe som overhodet ikke gikk over etter helga i hovedstaden (som for øvrig er MYE penere enn Oslo, sånn minus slottet da, fordi det svenske slottet var en gigantisk skuffelse for både meg og den andre Stockholm-Jomfruen, Karoline, som jeg blant annet reiste med)

(Nesten) Alt er bedre i sverige. Det faktum av at man får egen leilighet rett ved rådhuset når hostellet (Lodge 32, anbefales. Verdens triveligste besetning av mennesker, som var over gjennomsnittlig villige til å hjelpe til med å vise steder å spise, gå ut, og å shoppe!) overbooker er over gjennomsnittlig trivelig(og noe jeg ikke tror folk som bor på Anker Hostell får, dersom de skulle ha overbooket). Butikkene er mye koseligere, de har mye morsommere mat, det er koselig at grønn mann høres ut som en jævla trancefan på syre, Kladdkakan cafè er et over gjennomsnittlig koselig navn på en kafè, MacDonalds-maten er bedre, svensk Fanta er bedre, svensk korv (pølse) er bedre, ALT er bedre, nesten… sånn minus konsertpublikum (som brukte halvannen time på å varme opp og bli en del av en FANTASTISK konsert), sånn minus det faktum av at svensker ikke forstår hva nordmenn sier (tjue og tjuge høres ikke ut som den helt store forskjellen for meg gitt), og det faktum av at det var vanskelig å finne en kul plass å drikke øl på, som ikke hadde 23års grense (ikke noen overbærende forskjell fra Oslo egentlig, men man blir litt ekstra fortvilt når man er øltørst i Stockholm, men det ordna seg).

Nei folkens, skal dere dra et sted i nærmeste fremtid, så se til H… og kom dere til Stockholm! Det er en skjønnskjønn by! (Advarsel: Stemmen blir ofte lysere og viser tidvis stor fascinasjon av ting i butikkvinduer, matbutikker, systembolaget, svenske barn, svenske hunder, bruer, kirker, malte hester, steinløva utenfor slottet- som var over gjennomsnittlig godt utstyrt, sikkerhetskjeder på døra, Gamla Stan, dørvakter, verdens minste rulletrapp, Ei ned-skilt på T-banen, rikstelefonbokser, små bokser som vi ennå ikke har funnet ut hva er, men som er malt som hus og er plassert over alt i byen, og sist men ikke minst, verdens søteste vinflasker!)

JEG ELSKER SVERIGE!

Ingen kommentarer: