onsdag 31. desember 2008

Loding...



... Det kaller vi det på den lille drittplassen i nord hvor jeg kommer fra. Men som så mangt, har også dette kjære barnet, mange navn. Råning kaller de det ved svenskegrensa, cruising kaller de det i Tromsø, ”å kjøre tur” kaller de som er for kule for loding, råning og cruising det.

Det finnes likevel to typer lodere, rånere, cruisere eller ”turkjørere” (1) De som liker Trance. Dette er svært vanlig i byområder – de som er cruiser eller ”kjører tur”- som er for kule for å kalle seg råner eller loder, men som like fullt vil vise frem bilen, sjekke damer eller sjekke trøkket på ”stripa”.

Også har du (2) de som liker Kaptein Sabeltann. Dette er mest utbredt i bygdene. Blant rånere og lodere. Dette er de skikkelig harry gutta og jentene. De som har som image å være harry. De som tør å være bloharry. De dritharrye menneskene som styler bilen med farger, flammer, sota vindu, wunderbaum, og et par- tre eksosrør. De kule gutta på stripa, med hver sin 15 årige, platinablonde jente i passasjersetet. De tøffe gutta som er vokst fra traktor og moped. De som sitter på fest (noe som er svært sjeldent egentlig, siden de som oftest måler motor og kjører sine 15 årige, platinablonde jenter på bygdefest i helgene) og hører på Kaptein Sabeltann i volvo- genser og matchende caps med kaffekarsken godt plassert i volvokoppen sin og røyker rullings.

Dette er loderne og rånerne. Det er de som er utbredt der jeg kommer fra. De kan i disse dager prise seg lykkelig over fjellet som har kommet midt i ”stripa”, eller Storgata som vi andre kaller det, slik at de nå kan kjøre så sakte som mulig forbi kjøpesentret, slik at de også her kan vise de pimpa bilene sine, eventuelt de pimpa damene sine. Fjellet er forresten verdens største fartshump, og kan knuse understellet på den største semitrailer dersom en ikke senker farta til babyer-går-fortere-enn-jeg-kjører-fart.

Hvis noen lurer på hvor min innsikt i emnet kommer fra, så kalles dette miljøskade. Jeg trenger å komme meg sørover igjen!

You got to pimp my ride!

Ingen kommentarer: